Op 6 januari is het sensibiliserings- en participatietraject opgestart dat moet leiden tot een echt riviercontract voor de Kerkebeek. Dit traject heeft tot doel om alle mensen en organisaties uit Zedelgem en Sint-Michiels niet alleen te informeren maar vooral ook samen te brengen om te onderzoeken hoe we ons samen beter kunnen wapenen tegen overstromingsrisico’s.

We zijn gestart met de lancering van deze website, die heel het jaar het kloppend hart zal zijn van het project. Hier vind je steeds alle informatie en alle nieuws over het project terug.

Wil je weten hoe het zit met jouw risico? Dat kan via onze test. Geef in waar je juist woont in Sint-Michiels of Zedelgem en wat je nu al weet en doet rond overstromingen. Je komt dan via jouw persoonlijk rapport te weten komen hoeveel risico jij en je gemeente lopen en hoeveel jij al weet en doet om het risico te verkleinen. Laat je mening horen en doe de test!

Eind februari zijn we met meer dan 200 deelnemers een eerste keer samen gekomen in twee startevents om mensen onderling te laten nadenken over de problematiek, om bij te leren en om de mening van anderen te leren kennen. Deze vonden plaats op woensdagavond 15 februari in zaal Braambeier in Zedelgem en op dinsdagavond 21 februari in Ontmoetingshuis Onze Ark in Sint-Michiels Brugge. 

 

Een verslag van deze avonden vind je hier.